سپر بخشی از بدنه خودرو می باشد که جنس آن از پلاستیک، فلز و یا فایبرگلاس می باشد.سپرها در قسمت جلو و عقب خودرو نصب می شوند. سپر جلو داستر قطعه ای جهت محافظت از قسمت جلویی خودرو به حساب می آید. این قطعات محافظتی می باشند و خودرو را در برابر ضربه های ناشی از تصادف، ایمن نگه می دارند تا خسارت های احتمالی را به حداقل برسانند و از سرنشینان نیز محافظت کند.
برای تماس بر روی شماره زیر کلیک کنید : 02133962740
هشدار : این قطعه دارای مدل های تقلبی بسیاری در بازار میباشد؛ فروشگاه گرند خودرو با تضمین اصالت کالا این قطعه را به فروش میرساند، و 7 روز ضمانت بازگشت دارد.
سپر چیست و چه کاربردی دارد؟
سپر بخشی از بدنه خودرو می باشد که جنس آن از پلاستیک، فلز و یا فایبرگلاس است. این قطعات در قسمت جلو و عقب خودرو نصب می شوند. سپر جلو خودرو داستر قطعه ای جهت محافظت از قسمت جلویی خودرو به حساب می آید. سپرها قطعاتی محافظتی می باشند که در برابر ضربه های ناشی از تصادف، خودرو را ایمن نگه می دارند تا خسارت های احتمالی را به حداقل برسانند و از سرنشینان نیز محافظت کند.
سپرها در برابر آب، آفتاب و.... مقاومت بالایی دارند و به علت خاصیت آیرودینامیکی که دارند، منعطف و در عین حال بسیار محکم و ضربه گیر می باشند.
انواع سپر خودرو:
- سپر جلو خودرو: در قسمت جلویی هر خودرویی یعنی روی شاسی ها قطعه ای نصب می شود. که به آن سپر جلو خودرو گفته می شود وظیفه این قطعه دریافت و خنثی کردن ضربات وارده از قسمت جلو به خودرو شما می باشد.
- سپر عقب خودرو: در قسمت عقب خودروها یعنی انتهای شاسی ها یک قطعه متصل می شود که به آن سپر عقب خودرو گفته می شود. وظیفه آن دریافت و خنثی کردن ضرباتی می باشد که از قسمت عقب به خودرو شما وارد می شود.
سپرها از سه قسمت تشکیل شده اند:
- پیشانی: جهت زیبایی و کـاهش نیـروی دراگ در خودرو اسـتفاده میشود، اما تحمل در برابر ضربه های قابل ملاحظه را ندارد.
- جاذب: برای از بین بردن انرژی جنبشی وارد شده به سپر خودرو استفاده میشود.
- تیـر عرضی: یکی از سازهای کلیدی سپر است که موجب جـذب انـرژی جنبشـی ناشـی از ضـربههـای بـزرگ می شود، همچنین مقاومت خمشی را در ضربههای کوچک تأمین میکند.
تولید سپر در چند مرحله وچگونه است؟
1- برشکاری: مرحله اول برشکاری می باشد که ورق ها به وسیله لیزر و یا با دستگاه های برش کاری برش می خورد و خمکاری آن به وسیله دستگاه پرس انجام می گردد.
2- کروماتی کردن: جهت جلوگیری از زنگ زدن سپرها، پوشش بر روی قطعه داده می شود .
3- نفوذ پلاستیک : پلاستیک مذاب وارد سپر شده و در آن جا شکل نیز می گیرد .
4- سرد کردن پلاستیک: دمای پلاستیکی مذاب در این مرحله پایین می آید، کاهش دما باید به آرامی صورت گیرد تا یک نواخت باشد .
5- خمکاری نهایی: پس از نفوذ پلاستیک و قرار دادن ورق های فایبر گلس و تولید لایه از فیبر کربن، قطعه به وسیله فیکسچر مخصوص خم می گردد.
6- پلیسه گیری: پلیسه های اضافه در این مرحله گرفته می شود و به ماشین وصل می شود.
رنگ آمیزی سپرها
رنگ آمیزی الکترو استاتیک سپر خودرو:
یکی از روش هایی که امروزه در رنگ آمیزی سپر خودرو استفاده می شود روش الکترواستاتیک است. در این روش سطح قطعات پلاستیکی و پلیمری مانند سپر خودرو با رنگی که به کمک منبع ولتاژ قوی باردار شده، رنگ آمیزی می شود. در این روش، ذرات رنگ به طور کامل بر روی سطح قطعه می نشیند و رنگ هدر نمی رود.
علت استفاده از رنگ آمیزی الکترواستاتیک چیست؟
- موجب بهبود کیفیت رنگ قطعات می گردد.
- باعث افزایش سرعت رنگ آمیزی قطعات می شود.
- کاهش هزینه ها و آلایندگی هوا را در بردارد.
- موجب بهبود شاخص های زیست محیطی و ارتقاء سطح سلامت افراد حاضر در کابین رنگ می گردد، که موضوعی بسیار مهم می باشد.
چه عواملی موجب آسیب دیدن سپرها می شود؟
1- تصادفات جادهای
2- تاثیرات زیست محیطی مانند تابش خورشید، باران های اسیدی، تگرگ، اکسید شدن، فضولات پرندگان و....
با توجه به اهمیت بالای سپرها در خودرو، در صورت آسیب دیدن این قطعه در تعویض به موقع آن اقدام نمایید. میزان بالایی از فشار وارد شده در تصادفات را متحمل می شود. و همچنین آسیب های احتمالی به بدنه خودرو را کم می کند.
نظرات خود رابیان کنید و کد تخفیف بگیرید